Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Ciasto: Mąkę przesiać przez sito i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Na tarce zetrzeć margarynę, wbić jajko, dodać żółtko i cukier. Szybko zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię i włożyć do lodówki na pół godziny. Blachę do mazurków posmarować margaryną, wylepić ją ciastem. Piec na złoty kolor. Polewa: - 1 łyżeczka masła - 1 szklanka cukru - 1/2 szklanki śmietany - 2 łyżki kakao Cukier, śmietanę i kakao gotować 10 min. Dodać masło. Na ostudzone ciasto ułożyć bakalie, wylać polewę. Udekorować bakaliami