Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 223
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 23
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 223
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 23
Składniki
Ciasto: Mąkę przesiać przez sito i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Na tarce zetrzeć margarynę, wbić jajko, dodać żółtko i cukier. Szybko zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię i włożyć do lodówki na pół godziny. Blachę do mazurków posmarować margaryną, wylepić ją ciastem. Piec na złoty kolor. Polewa: - 1 łyżeczka masła - 1 szklanka cukru - 1/2 szklanki śmietany - 2 łyżki kakao Cukier, śmietanę i kakao gotować 10 min. Dodać masło. Na ostudzone ciasto ułożyć bakalie, wylać polewę. Udekorować bakaliami