Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazurek to typowo Wielkanocny wypiek.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 260
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1193
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1243
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13375
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 260
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1193
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1243
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13375
Składniki
Miękkie masło, mąkę i cukier puder ucieramy na gładką masę dodając żółtka. Zagniecione ciasto formujemy w kulę i wstawiamy do lodówki. Po godzinie ciasto rozwałkujemy,wykładamy na formę do pieczenia. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach.Ostudzone mazurki dekorujemy bakaliami,kolorowymi lukrami i czekoladą.Kto co lubi.