Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazurek to typowo Wielkanocny wypiek.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 235
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 979
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4055
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 235
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 979
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4055
Składniki
Miękkie masło, mąkę i cukier puder ucieramy na gładką masę dodając żółtka. Zagniecione ciasto formujemy w kulę i wstawiamy do lodówki. Po godzinie ciasto rozwałkujemy,wykładamy na formę do pieczenia. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach.Ostudzone mazurki dekorujemy bakaliami,kolorowymi lukrami i czekoladą.Kto co lubi.