Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazurek to typowo Wielkanocny wypiek.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2367
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1869
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2367
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1869
Składniki
Miękkie masło, mąkę i cukier puder ucieramy na gładką masę dodając żółtka. Zagniecione ciasto formujemy w kulę i wstawiamy do lodówki. Po godzinie ciasto rozwałkujemy,wykładamy na formę do pieczenia. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach.Ostudzone mazurki dekorujemy bakaliami,kolorowymi lukrami i czekoladą.Kto co lubi.