Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazurek to typowo Wielkanocny wypiek.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 325
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2562
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 325
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2562
Składniki
Miękkie masło, mąkę i cukier puder ucieramy na gładką masę dodając żółtka. Zagniecione ciasto formujemy w kulę i wstawiamy do lodówki. Po godzinie ciasto rozwałkujemy,wykładamy na formę do pieczenia. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach.Ostudzone mazurki dekorujemy bakaliami,kolorowymi lukrami i czekoladą.Kto co lubi.