Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bardzo podobny do cantuccini i tak samo pyszne...!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4430
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 184
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20811
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4430
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 184
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20811
Składniki
Mieszamy wszystkie składniki (oprócz migdałów) i zagniatamy ciasto, na koniec wbijamy migdały. Formujemy wałki i układamy na wysmarowanej lub wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Pieczemy 20-30 min w temp. 160C. Wyciągamy, kroimy w skośne plasterki i pieczemy jeszcze 5-10 min aż się zrumienią. SMACZNEGO