Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Migdałowe kulki z białej czekolady"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7881
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1117
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13648
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7881
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1117
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13648
Składniki
Herbatniki mielimy w maszynce do mięsa lub miksujemy.
Pokruszoną białą czekoladę wrzucamy do rondla, dodajemy dwie łyżki mleka, na małym ogniu stapiamy. Odstawiamy. Do ciepłej czekolady dodajemy herbatniki oraz mielone migdały. Mieszamy na jednolitą masę. Zostawiamy na kilka minut, aby masa lekko wystygła.
Kiedy masa zacznie gęstnieć, uformujmy z niej niewielkie kulki, które obtaczamy w płatkach migdałowych (można też obtoczyć w płatkach kukurydzianych, wiórkach kokosowych, płatkach czekoladowych itp.) i odstawiamy na kilka godzin do lodówki, żeby kuleczki dobrze zastygły.
Wartość odżywcza jednej sztuki: 103 kcal, Białko 25 g, Tłuszcz: 67 g, Węglowodany: 72,1 gŹródło: Rewia