Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Migdałowe kulki z białej czekolady"
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7767
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2938
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1156
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1175
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7767
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2938
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1156
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1175
Składniki
Herbatniki mielimy w maszynce do mięsa lub miksujemy.
Pokruszoną białą czekoladę wrzucamy do rondla, dodajemy dwie łyżki mleka, na małym ogniu stapiamy. Odstawiamy. Do ciepłej czekolady dodajemy herbatniki oraz mielone migdały. Mieszamy na jednolitą masę. Zostawiamy na kilka minut, aby masa lekko wystygła.
Kiedy masa zacznie gęstnieć, uformujmy z niej niewielkie kulki, które obtaczamy w płatkach migdałowych (można też obtoczyć w płatkach kukurydzianych, wiórkach kokosowych, płatkach czekoladowych itp.) i odstawiamy na kilka godzin do lodówki, żeby kuleczki dobrze zastygły.
Wartość odżywcza jednej sztuki: 103 kcal, Białko 25 g, Tłuszcz: 67 g, Węglowodany: 72,1 gŹródło: Rewia