Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Migdałowe kulki z białej czekolady"
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5380
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1727
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5273
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1775
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5380
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1727
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5273
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1775
Składniki
Herbatniki mielimy w maszynce do mięsa lub miksujemy.
Pokruszoną białą czekoladę wrzucamy do rondla, dodajemy dwie łyżki mleka, na małym ogniu stapiamy. Odstawiamy. Do ciepłej czekolady dodajemy herbatniki oraz mielone migdały. Mieszamy na jednolitą masę. Zostawiamy na kilka minut, aby masa lekko wystygła.
Kiedy masa zacznie gęstnieć, uformujmy z niej niewielkie kulki, które obtaczamy w płatkach migdałowych (można też obtoczyć w płatkach kukurydzianych, wiórkach kokosowych, płatkach czekoladowych itp.) i odstawiamy na kilka godzin do lodówki, żeby kuleczki dobrze zastygły.
Wartość odżywcza jednej sztuki: 103 kcal, Białko 25 g, Tłuszcz: 67 g, Węglowodany: 72,1 gŹródło: Rewia