Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Migdałowe kulki z białej czekolady"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2416
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421602
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2115
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2416
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421602
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2115
Składniki
Herbatniki mielimy w maszynce do mięsa lub miksujemy.
Pokruszoną białą czekoladę wrzucamy do rondla, dodajemy dwie łyżki mleka, na małym ogniu stapiamy. Odstawiamy. Do ciepłej czekolady dodajemy herbatniki oraz mielone migdały. Mieszamy na jednolitą masę. Zostawiamy na kilka minut, aby masa lekko wystygła.
Kiedy masa zacznie gęstnieć, uformujmy z niej niewielkie kulki, które obtaczamy w płatkach migdałowych (można też obtoczyć w płatkach kukurydzianych, wiórkach kokosowych, płatkach czekoladowych itp.) i odstawiamy na kilka godzin do lodówki, żeby kuleczki dobrze zastygły.
Wartość odżywcza jednej sztuki: 103 kcal, Białko 25 g, Tłuszcz: 67 g, Węglowodany: 72,1 gŹródło: Rewia