Do góry

Desery Przepis na:

Migdałowe kulki z białej czekolady

Migdałowe kulki z białej czekolady

Autor:

Przepisów i artykułów: 1166 Ocena: 10039

Dodano:

Odsłon: 4

Wypróbowany przepis na "Migdałowe kulki z białej czekolady"

Składniki

  • 1 tabliczka białej czekolady
  • 3 opakowania małych herbatników Bebe
  • 1 szklanka zmielonych migdałów
  • 2 łyżki mleka
  • 200 g migdałów w płatkach do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Migdałowe kulki z białej czekolady

Przygotowanie

  1. Herbatniki mielimy w maszynce do mięsa lub miksujemy.

  2. Pokruszoną białą czekoladę wrzucamy do rondla, dodajemy dwie łyżki mleka, na małym ogniu stapiamy. Odstawiamy. Do ciepłej czekolady dodajemy herbatniki oraz mielone migdały. Mieszamy na jednolitą masę. Zostawiamy na kilka minut, aby masa lekko wystygła.

  3. Kiedy masa zacznie gęstnieć, uformujmy z niej niewielkie kulki, które obtaczamy w płatkach migdałowych (można też obtoczyć w płatkach kukurydzianych, wiórkach kokosowych, płatkach czekoladowych itp.) i odstawiamy na kilka godzin do lodówki, żeby kuleczki dobrze zastygły.

  4. Wartość odżywcza jednej sztuki: 103 kcal, Białko 25 g, Tłuszcz: 67 g, Węglowodany: 72,1 g

    Źródło: Rewia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń