Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Migdałowe kulki z białej czekolady"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1662
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1451
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1457
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1623
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1662
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1451
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1457
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1623
Składniki
Herbatniki mielimy w maszynce do mięsa lub miksujemy.
Pokruszoną białą czekoladę wrzucamy do rondla, dodajemy dwie łyżki mleka, na małym ogniu stapiamy. Odstawiamy. Do ciepłej czekolady dodajemy herbatniki oraz mielone migdały. Mieszamy na jednolitą masę. Zostawiamy na kilka minut, aby masa lekko wystygła.
Kiedy masa zacznie gęstnieć, uformujmy z niej niewielkie kulki, które obtaczamy w płatkach migdałowych (można też obtoczyć w płatkach kukurydzianych, wiórkach kokosowych, płatkach czekoladowych itp.) i odstawiamy na kilka godzin do lodówki, żeby kuleczki dobrze zastygły.
Wartość odżywcza jednej sztuki: 103 kcal, Białko 25 g, Tłuszcz: 67 g, Węglowodany: 72,1 gŹródło: Rewia