Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8306
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 461
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8306
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 461
Składniki
Kremówkę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Dodaję aromat migdałowy, szczyptę barwnika, serek mascarpone i mieszam, aż wszystkie połączą się na jednolitą, gładką masę.
Pierniczki drobno kruszę. Migdały zalewam wrzątkiem, odstawiam na 3 minuty i obieram ze skórek. Kilka odkładam do dekoracji, a resztę drobno siekam.
W dwóch wysokich pucharkach układam na przemian warstwy kremu, pierniczków i migdałów. Dekoruję całymi migdałami. Przechowuję w lodówce.Źródło: Rewia