Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2689
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1259
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2689
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1259
Składniki
Kremówkę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Dodaję aromat migdałowy, szczyptę barwnika, serek mascarpone i mieszam, aż wszystkie połączą się na jednolitą, gładką masę.
Pierniczki drobno kruszę. Migdały zalewam wrzątkiem, odstawiam na 3 minuty i obieram ze skórek. Kilka odkładam do dekoracji, a resztę drobno siekam.
W dwóch wysokich pucharkach układam na przemian warstwy kremu, pierniczków i migdałów. Dekoruję całymi migdałami. Przechowuję w lodówce.Źródło: Rewia