Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 2567
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 159
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 5886
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 2567
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 159
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 5886
Składniki
Kremówkę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Dodaję aromat migdałowy, szczyptę barwnika, serek mascarpone i mieszam, aż wszystkie połączą się na jednolitą, gładką masę.
Pierniczki drobno kruszę. Migdały zalewam wrzątkiem, odstawiam na 3 minuty i obieram ze skórek. Kilka odkładam do dekoracji, a resztę drobno siekam.
W dwóch wysokich pucharkach układam na przemian warstwy kremu, pierniczków i migdałów. Dekoruję całymi migdałami. Przechowuję w lodówce.Źródło: Rewia