Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117086
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8051
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3018
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1666
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1339
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117086
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8051
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3018
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1666
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1339
Składniki
Kremówkę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Dodaję aromat migdałowy, szczyptę barwnika, serek mascarpone i mieszam, aż wszystkie połączą się na jednolitą, gładką masę.
Pierniczki drobno kruszę. Migdały zalewam wrzątkiem, odstawiam na 3 minuty i obieram ze skórek. Kilka odkładam do dekoracji, a resztę drobno siekam.
W dwóch wysokich pucharkach układam na przemian warstwy kremu, pierniczków i migdałów. Dekoruję całymi migdałami. Przechowuję w lodówce.Źródło: Rewia