Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1910
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3868
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3643
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 453
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1910
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3868
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3643
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 453
Składniki
Kremówkę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Dodaję aromat migdałowy, szczyptę barwnika, serek mascarpone i mieszam, aż wszystkie połączą się na jednolitą, gładką masę.
Pierniczki drobno kruszę. Migdały zalewam wrzątkiem, odstawiam na 3 minuty i obieram ze skórek. Kilka odkładam do dekoracji, a resztę drobno siekam.
W dwóch wysokich pucharkach układam na przemian warstwy kremu, pierniczków i migdałów. Dekoruję całymi migdałami. Przechowuję w lodówce.Źródło: Rewia