Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Migdałowy krem sułtański to taka świąteczna wersja tego lubianego deseru. Zapach migdałów w kremie doskonale komponuje się z pierniczkami. Taki deser doskonale dopełni świąteczny stół. Migdałowy krem sułtański jest deserem do, którego chętnie wracam o każdej porze roku, również zima.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5012
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13543
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5872
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7633
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5012
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13543
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5872
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7633
Składniki
Białą czekoladę łamię na kawałki i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Studzę. Zimną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaje cukier puder. Miksuję. Dodaje wystudzoną czekoladę i aromat migdałowy. Miksuję. Dodaje 30 g płatków migdałowych. Mieszam. Pierniczki łamie na kawałki. Umieszczam na dnie pucharku. Na pierniczkach układam krem migdałowy. Posypuję kakao i płatkami migdałowymi. Chłodzę dwie godziny w lodówce.
Zapraszam na mojego bloga!