Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Migdałowy krem sułtański to taka świąteczna wersja tego lubianego deseru. Zapach migdałów w kremie doskonale komponuje się z pierniczkami. Taki deser doskonale dopełni świąteczny stół. Migdałowy krem sułtański jest deserem do, którego chętnie wracam o każdej porze roku, również zima.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1110
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 950
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1215
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 276
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1110
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 950
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1215
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 276
Składniki
Białą czekoladę łamię na kawałki i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Studzę. Zimną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaje cukier puder. Miksuję. Dodaje wystudzoną czekoladę i aromat migdałowy. Miksuję. Dodaje 30 g płatków migdałowych. Mieszam. Pierniczki łamie na kawałki. Umieszczam na dnie pucharku. Na pierniczkach układam krem migdałowy. Posypuję kakao i płatkami migdałowymi. Chłodzę dwie godziny w lodówce.
Zapraszam na mojego bloga!