Do góry

Desery Przepis na:

Migdałowy krem sułtański

Migdałowy krem sułtański

Autor:

Przepisów i artykułów: 212 Ocena: 1146

Dodano:

Odsłon: 462

Migdałowy krem sułtański to taka świąteczna wersja tego lubianego deseru. Zapach migdałów w kremie doskonale komponuje się z pierniczkami. Taki deser doskonale dopełni świąteczny stół. Migdałowy krem sułtański jest deserem do, którego chętnie wracam o każdej porze roku, również zima.

Składniki

  • śmietana 30 % 250 ml
  • biała czekolada 100 g
  • pierniczki w czekoladzie 150 g
  • Płatki migdałowe 60 g
  • Cukier puder 50 g
  • kakao 20 g
  • aromat migdałowy 5 ml
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Białą czekoladę łamię na kawałki i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Studzę. Zimną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaje cukier puder. Miksuję. Dodaje wystudzoną czekoladę i aromat migdałowy. Miksuję. Dodaje 30 g płatków migdałowych. Mieszam. Pierniczki łamie na kawałki. Umieszczam na dnie pucharku. Na pierniczkach układam krem migdałowy. Posypuję kakao i płatkami migdałowymi. Chłodzę dwie godziny w lodówce.

  2. Zapraszam na mojego bloga!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń