Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli migdałów i karmelu.
W tym roku jakoś nie czuję Wielkanocy, no ale jeden mazurek musi być – tym ra...
Odsłon: 250
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 376
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 272
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 500
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3374
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 376
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 272
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 500
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3374
Składniki
Biszkopt: białka ubić z cukrem na sztywno, dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na blaszkę ( wymiary: 38cmx23cm) piec w temp 180c ok. 30 minut.
Cukier, miód, mleko i masło wrzucić na patelnię ( głębszą), rozpuścić i wsypać płatki migdałowe. Ciągle mieszając smażyć 5 minut, aż zgęstnieje.
Śmietanę ubić, dodać cukier puder i letnią żelatynę ( rozpuszczoną w 1/4 szkl. gorącej wody).
Śmietanę ubić dodać cukier puder, kakao i letnią żelatynę ( rozpuszczoną w 1/4 szkl. gorącej wody).
Mleko w puszce gotować ok. 2,5 godziny. Przełożenie placka: biszkopt- mleko z puszki- masa migdałowa- masa biała - biszkopty- masa kakaowa- starta czekolada.
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt z 4 jaj
Desery
Domowa chałwa
Desery
Ciasto Ferrero Rocher
Desery
Truskawki z bitą śmietaną
Biszkopt z 4 jaj
Przepis na klasyczny, jasny biszkopt z 4 jaj.
Odsłon: 111
Domowa chałwa
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 2311