Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Miniserniczki w jabłkach"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7794
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 268
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2957
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 578
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7794
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 268
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2957
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 578
Składniki
Jabłka umyj, wytrzyj. Odetnij wierzchy i wydrąż środki. Uważaj, aby nie uszkodzić ścianek owoców. Od razu jabłka skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniały.
Twaróg zmiksuj z miodem oraz żółtkami na gładką masę. Dodaj proszek budyniowy, kaszę, żurawinę oraz skórkę otartą z cytryny. Masę dokładnie wymieszaj.
Jabłka napełnij masą serową. Ustaw w żaroodpornym naczyniu. Przykryj odciętymi wierzchami. Posmaruj stopionym masłem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200oC. Piecz 30–35 minut.
Serniczki zapiekane w jabłkach przed podaniem obficie oprósz cukrem pudrem. Wcześniej możesz wymieszać go np. z rdzeniem wanilii, cukrem waniliowym albo cynamonem.Źródło: Naj