Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Miniserniczki w jabłkach"
Kremowe masełko z pestek dynii z solą. Dodaję do smoothie, koktajli, sałatek...
Odsłon: 39
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 150
Pyszna, sycąca i prosta do przygotowania zupa pieczarkowa z ziemniakami przyg...
Odsłon: 95
Kremowe masełko z pestek dynii z solą. Dodaję do smoothie, koktajli, sałatek...
Odsłon: 39
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 150
Pyszna, sycąca i prosta do przygotowania zupa pieczarkowa z ziemniakami przyg...
Odsłon: 95
Składniki
Jabłka umyj, wytrzyj. Odetnij wierzchy i wydrąż środki. Uważaj, aby nie uszkodzić ścianek owoców. Od razu jabłka skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniały.
Twaróg zmiksuj z miodem oraz żółtkami na gładką masę. Dodaj proszek budyniowy, kaszę, żurawinę oraz skórkę otartą z cytryny. Masę dokładnie wymieszaj.
Jabłka napełnij masą serową. Ustaw w żaroodpornym naczyniu. Przykryj odciętymi wierzchami. Posmaruj stopionym masłem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200oC. Piecz 30–35 minut.
Serniczki zapiekane w jabłkach przed podaniem obficie oprósz cukrem pudrem. Wcześniej możesz wymieszać go np. z rdzeniem wanilii, cukrem waniliowym albo cynamonem.Źródło: Naj