Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Miniserniczki w jabłkach"
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 21
Ten zakwas Cię zachwyci, zakwas który nie pleśnieje i jest przepyszny. Polecam
Odsłon: 16
To jedne z moich najbardziej lubianych ciasteczek pieczonych w okresie świąt....
Odsłon: 24
Kompot świąteczny można kochać lub nienawidzić - ja zdecydowanie należę do te...
Odsłon: 81
Pyszna wędlina na świątecznym stole. Wędlinę można przygotować wcześniej, gal...
Odsłon: 220
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 21
Ten zakwas Cię zachwyci, zakwas który nie pleśnieje i jest przepyszny. Polecam
Odsłon: 16
To jedne z moich najbardziej lubianych ciasteczek pieczonych w okresie świąt....
Odsłon: 24
Kompot świąteczny można kochać lub nienawidzić - ja zdecydowanie należę do te...
Odsłon: 81
Pyszna wędlina na świątecznym stole. Wędlinę można przygotować wcześniej, gal...
Odsłon: 220
Składniki
Jabłka umyj, wytrzyj. Odetnij wierzchy i wydrąż środki. Uważaj, aby nie uszkodzić ścianek owoców. Od razu jabłka skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniały.
Twaróg zmiksuj z miodem oraz żółtkami na gładką masę. Dodaj proszek budyniowy, kaszę, żurawinę oraz skórkę otartą z cytryny. Masę dokładnie wymieszaj.
Jabłka napełnij masą serową. Ustaw w żaroodpornym naczyniu. Przykryj odciętymi wierzchami. Posmaruj stopionym masłem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200oC. Piecz 30–35 minut.
Serniczki zapiekane w jabłkach przed podaniem obficie oprósz cukrem pudrem. Wcześniej możesz wymieszać go np. z rdzeniem wanilii, cukrem waniliowym albo cynamonem.Źródło: Naj