Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Głównym powodem wyjątkowości jest dodanie miodu do przepisu. Miodowa babka na białkach to pyszny i szybki wypiek. Moim zdaniem jest to również przepis, który doskonale sprawdza się jeśli chodzi o praktyczne wykorzystanie białek pozostałych z szarlotki oraz miodu.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 830
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1435
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 830
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1435
Składniki
Masło wraz z miodem rozpuszczamy. Białka ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym. Do masy dodajemy wystudzone masło z miodem. Dodajemy również wolnym strumieniem mleko. Do masy dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Krótko miksujemy. Ciasto przelewamy do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą formy. Pieczemy około 55 minut w 180 stopniach. Studzimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy wystudzone ciasto.
Zapraszam na mojego bloga!