Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Głównym powodem wyjątkowości jest dodanie miodu do przepisu. Miodowa babka na białkach to pyszny i szybki wypiek. Moim zdaniem jest to również przepis, który doskonale sprawdza się jeśli chodzi o praktyczne wykorzystanie białek pozostałych z szarlotki oraz miodu.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22690
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15048
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4802
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45091
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 687
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22690
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15048
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4802
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45091
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 687
Składniki
Masło wraz z miodem rozpuszczamy. Białka ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym. Do masy dodajemy wystudzone masło z miodem. Dodajemy również wolnym strumieniem mleko. Do masy dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Krótko miksujemy. Ciasto przelewamy do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą formy. Pieczemy około 55 minut w 180 stopniach. Studzimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy wystudzone ciasto.
Zapraszam na mojego bloga!