Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 135
Dodano: 06.01.2012
Odsłon: 20950
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Margarynę rozpuszczamy z płynnym miodem w rondelku, dodajemy cynamon. Gdy się rozpuści dodajemy sodę oczyszczoną i śmietanę 30 %. Mąkę przesiewamy do miski wraz z cukrem pudrem, dodajemy zawartość rondelka, wbijamy jajko. Miksujemy całość. Zagniatamy ciasto w miarę potrzeby dodając więcej mąki.
Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy z niego ciasteczka. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym białkiem, posypujemy cukrem cynamonowym i pieczemy przez 10- 15 minut w temp. 180 stopni.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

amidalla 08 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Piękne zdjęcie i rzeczywiście proste. A że jestem potworem ciasteczkowym, to wrzucam do ulubionych i upiekę niebawem:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 07 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Już je czuję ,są rewelacyjne.0 Kto głosował? | Odpowiedz