Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane ciasteczka z powodzeniem mogą zastąpić pierniczki na choince. Wbrew pozorom są proste w przygotowaniu.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2367
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4462
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1474
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 424
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2367
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4462
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1474
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 424
Składniki
Margarynę rozpuszczamy z płynnym miodem w rondelku, dodajemy cynamon. Gdy się rozpuści dodajemy sodę oczyszczoną i śmietanę 30 %. Mąkę przesiewamy do miski wraz z cukrem pudrem, dodajemy zawartość rondelka, wbijamy jajko. Miksujemy całość. Zagniatamy ciasto w miarę potrzeby dodając więcej mąki.
Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy z niego ciasteczka. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym białkiem, posypujemy cukrem cynamonowym i pieczemy przez 10- 15 minut w temp. 180 stopni.