Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane ciasteczka z powodzeniem mogą zastąpić pierniczki na choince. Wbrew pozorom są proste w przygotowaniu.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35157
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 361
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 95
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 354
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9154
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35157
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 361
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 95
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 354
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9154
Składniki
Margarynę rozpuszczamy z płynnym miodem w rondelku, dodajemy cynamon. Gdy się rozpuści dodajemy sodę oczyszczoną i śmietanę 30 %. Mąkę przesiewamy do miski wraz z cukrem pudrem, dodajemy zawartość rondelka, wbijamy jajko. Miksujemy całość. Zagniatamy ciasto w miarę potrzeby dodając więcej mąki.
Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy z niego ciasteczka. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym białkiem, posypujemy cukrem cynamonowym i pieczemy przez 10- 15 minut w temp. 180 stopni.