Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto składa się z trzech placków przekładanych masą, góre ciasta można posypać cukrem pudrem lub polać polewą.Przepis jest na blache o rozmiarach około 25/40cm, jeśli chcecie upiec to ciasto na blasze z wyposażenia piekarnika to należy wziąść 1,5 porcji.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 191
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3966
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 348
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 902
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 191
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3966
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 348
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 902
Składniki
CIASTO: Do dużej miski wsypać mąke, cukier, cukier waniliowy, miód, 3 jajka, sode oczyszczoną-wszystko wymieszac.Na koniec dodać roztopioną i ostudzoną margaryne ( dodawac powoli i wygniatać ciasto), zagnieść i podzielić na trzy części. MASA: Ugotować grysik, ostudzić, utrzeć margarynę z cukrem, dodać jajko, na koniec dodać grysik i dokładnie wymieszać mikserem. Podzielone na trzy części ciasto należy rozwałkować na blache i piec na złoty kolor.Po upieczeniu ciasto jest bardzo twarde.Gdy już ostygnie przekładamy kolejno części masą a góre posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą.Ciasto jest do spożycia dopiero nastepnego dnia-dojrzewa podobnie jak piernik (tyle że dużo szybciej).Im dłużej ciasto leży tym jest smaczniejsze.Powodzenia i smacznego.