Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miodownik zrobiłam wg tradycyjnego przepisu, dodatkowo przekładając placki podsmażonym w miodzie rabarbarem; wyszło smacznie :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1857
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1606
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1557
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2121
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1857
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1606
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1557
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2121
Składniki
Na mleku ugotować kaszkę i ostudzić. Przygotować rabarbar: ma patelni podgrzewać do "zlania się" masło i miód, dodać pokrojony na 3 cm kawałki rabarbar i dusić aż zmięknie. Pozostawić do ostygnięcia. Ciasto: Margarynę rozetrzeć z cukrem, dolać śmietanę, jaja, miód i mąkę wymieszaną z sodą. Zagnieść ciasto, podzielić na trzy części i osobno upiec jednakowe placki (niekoniecznie okrągłe). Jeśli placki będą różniły się od siebie wielkością, można zawsze po upieczeniu je przyciąć lub pozostawić w "artystycznym nieładzie" :) . Piec w temp. 180 stopni, do uzyskania złotego koloru; ok. 15 min. Krem: Masło utrzeć do białości z cukrem pudrem, a następnie dodawać po łyżce ostudzoną kaszkę i esencję waniliową (lub cukier waniliowy), utrzeć na jednolitą masę. Placek smarować kremem, następnie warstwą miękkiego rabarbaru, a na to kolejny placek czynność powtórzyć. Wierzch ciasta można udekorować dowolnie. Ja tym razem przyozdobiłam górę częścią kremu, i rabarbaru, kandyzowaną wiśnią, malinami, wiórkami białej czekolady i skrojonym z placków ciastem. Smacznego