Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna wersja znanego deseru. Równie smaczna jak poprzednia, chociaż bardziej kaloryczna!
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44648
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182083
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44648
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182083
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Składniki
Gruszki ścieram na tarce i podgrzewam w garnku - prażę jak jabłka. Nie dodaję cukru, bo szybko sam puszczają sok.Można dodać soku z cytryny, aby były bardziej winne.
Budyń gotuję z mneijszej ilości mleka, dodaję do budyniu saszetkę pitnej czekolady, aby podkreslić smak.
Uprażyć kokos na patelni na złoto. Robię to na niewielkiej ilości tłuszczu. Czas ok 10-15 min.
Gdy budyń i gruszki ostygną.Kruszę herbatniki, można użyć więcej lub mniej, zależy jak kto lubi. Przekładam na zmianę warstwami, w dowolnej kolejności: budyn-kokos-herbatniki-gruszki itp