Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna wersja znanego deseru. Równie smaczna jak poprzednia, chociaż bardziej kaloryczna!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10580
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6108
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5344
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4726
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10580
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6108
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5344
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4726
Składniki
Gruszki ścieram na tarce i podgrzewam w garnku - prażę jak jabłka. Nie dodaję cukru, bo szybko sam puszczają sok.Można dodać soku z cytryny, aby były bardziej winne.
Budyń gotuję z mneijszej ilości mleka, dodaję do budyniu saszetkę pitnej czekolady, aby podkreslić smak.
Uprażyć kokos na patelni na złoto. Robię to na niewielkiej ilości tłuszczu. Czas ok 10-15 min.
Gdy budyń i gruszki ostygną.Kruszę herbatniki, można użyć więcej lub mniej, zależy jak kto lubi. Przekładam na zmianę warstwami, w dowolnej kolejności: budyn-kokos-herbatniki-gruszki itp