Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna przegryzka do kawy i herbaty:)))
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4080
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11179
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6420
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5439
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13409
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5180
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4080
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11179
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6420
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5439
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13409
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5180
Składniki
Mąkę ugniatamy (ja na początku siekam nożem)jak na kruche ciasto z kostkami margaryny, żółtkami i śmietaną. Po zagnieceniu dzielę na 3 części.
Wkładam na ok 2 godz. do zamrażalnika.
Wyjmuję jedną porcję ciasta, (bo w tym czasie inne nie rozmrażaja się) i rozwałkowuję na cienki (ok. 0,5 cm) placek. Wycinam kieliszkiem kółeczka, każde z nich smaruję białkiem za pomocą pędzelka i maczam w cukrze. Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie posmarowanym tłuszczem . Wkładamy do nagrzanego do 200 st. piekarnika i pieczemy, aż ciastka zarumienią się od spodu i wierzchu.
Smacznego:)