Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 182
Dodano: 27.07.2009
Odsłon: 1991
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Mąkę ugniatamy (ja na początku siekam nożem)jak na kruche ciasto z kostkami margaryny, żółtkami i śmietaną. Po zagnieceniu dzielę na 3 części.
Wkładam na ok 2 godz. do zamrażalnika.
Wyjmuję jedną porcję ciasta, (bo w tym czasie inne nie rozmrażaja się) i rozwałkowuję na cienki (ok. 0,5 cm) placek. Wycinam kieliszkiem kółeczka, każde z nich smaruję białkiem za pomocą pędzelka i maczam w cukrze. Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie posmarowanym tłuszczem . Wkładamy do nagrzanego do 200 st. piekarnika i pieczemy, aż ciastka zarumienią się od spodu i wierzchu.
Smacznego:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)