Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla amatorów czekolady,pyszne!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19230
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13027
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1666
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232099
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19230
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13027
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1666
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232099
Składniki
Posiekać czekolady na kawałki
Rozgrzać piekarnik do 200 st.
Do mniejszej miski wsypuję suche składniki-mąkę,cukier,kakao,,proszek do pieczenia,sodę,cynamon i posiekane na kawałki czekolady
Do większej miski wlewam jogurt,przestudzone masło,wbijam jajka,rozmącam trzepaczką
Wsypuję suche składniki do mokrych i mieszam krótko łyżką(NIE UŻYWAMY MIKSERA!),tak,żeby wszystko się tylko połączyło.Nie mieszamy długo!
Formę do muffinek wykładam papilotkami i wkładam po czubatej łyżce ciasta(do pełna,nawet trochę ponad).
Piec ok. 1/2 godz.(do"suchego patyczka") Przepis zaczerpnięty z blogu WHIE PLATE