Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samczne i szybkie babeczki na każdą okazję!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8946
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10550
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8946
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10550
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Jajko ucieramy z cukrem. Dodajemy wszystkie "mokre składniki" i miksujemy.
W drugiej misce mieszamy czekoladę ze składnikami "suchymi". Następnie suche składniki wsypujemy do tych "mokrych" i mieszamy.
Gotowe ciasto przekładamy do papilotek i pieczemy przez około 16-18 minut w 200 stopniach C. Na koniec można rozpuścić czarną czekoladę i udekorować babeczki. UWAGA! Chcąc uzyskać ciemne babeczki wystarczy zamienić czekoladę na mleczną lub gorzką oraz 2 łyżki mąki zamienić na kakao ;)