Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Muffinki kawowe"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1492
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1225
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1341
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1042
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1492
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1225
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1341
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1042
Składniki
Ziarenka kawy drobniutko zmiel. Czekoladę posiekaj, stop w gorącej kąpieli wodnej. Odstaw, aby przestygła. Margarynę utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli.
Kiedy ucierana masa będzie puszysta oraz jasnokremowa, wbij kolejno jajka. Dodaj stopioną czekoladę. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj kawę. Wsyp do masy jajeczno-czekoladowej, dolej mleko. Wymieszaj mikserem. Formę na muffinki wyłóż papierowymi foremkami. Posmaruj je tłuszczem Napełnij przygotowanym ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 st. Piecz przez 30 minut.
Po upieczeniu muffinki wyjmij z formy, wystudź. Przed podaniem przygotuj krem do tortów według przepisu podanego na opakowaniu. Udekoruj nim ciastka. Dodatkowo możesz ozdobić je świeżymi malinami i miętą.Źródło: Tina