Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Muffinki kawowe"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11517
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1235
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12089
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2365
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11517
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1235
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12089
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2365
Składniki
Ziarenka kawy drobniutko zmiel. Czekoladę posiekaj, stop w gorącej kąpieli wodnej. Odstaw, aby przestygła. Margarynę utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli.
Kiedy ucierana masa będzie puszysta oraz jasnokremowa, wbij kolejno jajka. Dodaj stopioną czekoladę. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj kawę. Wsyp do masy jajeczno-czekoladowej, dolej mleko. Wymieszaj mikserem. Formę na muffinki wyłóż papierowymi foremkami. Posmaruj je tłuszczem Napełnij przygotowanym ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 st. Piecz przez 30 minut.
Po upieczeniu muffinki wyjmij z formy, wystudź. Przed podaniem przygotuj krem do tortów według przepisu podanego na opakowaniu. Udekoruj nim ciastka. Dodatkowo możesz ozdobić je świeżymi malinami i miętą.Źródło: Tina