Desery Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przesiać mąkę, proszek, cukier i sól do jednej miski. W małej misce połączyć jaja, mleko i olej, używając trzepaczki. Miksturę dodać do suchych składników i mieszać. ledwie wilgotne i wszystko nie za bardzo wymieszane.
Dodać figi, orzechy i czekoladę, wymieszać. Niezbyt dokładnie - bardzo ważne, żeby po prostu te suche składniki były
Przełożyć łyżeczką do formy - każdą dziurę wypełnić do dwóch trzecich. Piec w 200 st. przez 15 do 20 minut, aż będą złotobrązowe. Zostawić do całkowitego ostygnięcia.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

grazyna5594 25 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Fajny przepis ale juz nie wiem czy ma być masło czy olej bo są podane oba składniki0 Kto głosował? | Odpowiedz

grazyna5594 25 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
To ma być masło czy olej bo się pogubiłam.0 Kto głosował? | Odpowiedz

kucharzyna 17 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Ale bym zjadła takie muffinki :)11 Kto głosował? | Odpowiedz