Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zależy od tego co mamy, ja próbowałam z następującymi produktami: - czekolada - figi suszone - banany - jabłka - pomarańcza - rodzynki - pycha wychodzi z nutellą (mniammmmmm) od Was zależy inwencja i pomysły :D ale zawsze się udaja, są szybkie i naprawdę smakują bosko :D SMACZNEGO!!!
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 233
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 233
Składniki
Składniki: SUCHE - 350 g mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - szczypta soli - 100 g cukru brązowego (jak nie mam to daję biały cukier) mokre: - 3 lekko ubite jajka - 120 ml oleju - 100 g płynnego miodu - 3 duże banany (ewentualnie czekolada - do każdej muffinki dodaję 1 kostkę, figi - kroję jedną na pół i do każdej muffinki dodaję połowę figi, lub kroję w kostkę, jabłka - kroję w kostkę i do każdej muffinki dodaję "na oko", pomarańcza - jeden "listek" kroję na kwadraciki i dodaję również do każdej muffinki "na oko", rodzynki - parę rodzynek do każdej muffinki)
W jednej misce mieszam wszystkie składniki suche, w drugiej mokre z rogniecionymi widelcem bananami (tu w zależności którą opcję wybierasz). Mokre składniki wlewam do suchych, mieszam dokładnie, ale tylko do połączenia składników. Foremkę do pieczenia muffinek natłuszczam, nakładam do każdej po 2 łyżki ciasta. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę ok. 25 minut w 190C (do zrumienienia). Po wyjęciu z piekarnika powinnam studzić muffinki na kratce, nie zawsze mi się chce :P, więc zostawiam je poprostu na 5 - 7 minut w foremce :)
Z powyższego przepisu wychodzi mi około 20 - 22 muffinek :) Następnym razem spróbuję z miodem :), a jak już będą swoje owocki to wtedy będe szaleć, może nawet marchwiowe zrobię :) Smacznego wszystkim życzę :)