Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffinki z czekoladą"
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 183
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 101
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 225
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2167
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 73
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 183
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 101
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 225
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2167
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 73
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 43
Składniki
Z białek, szczypty soli i małej ilości brązowego cukru ubijamy sztywną pianę. Czekoladę lub kuwerturę drobno siekamy. Miękkie masło kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do miski, dodajemy resztę cukru, cukier waniliowy i żółtka. Ucieramy na gęstą masę.
Przesianą mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i proszkiem budyniowym. Stopniowo wsypujemy do masy z żółtek, jednocześnie dolewając letnie mleko. Mieszamy na gładkie ciasto. Na koniec dodajemy czekoladę i pianę ubitą z białek.
Ciastem napełniamy natłuszczone i oprószone mąką foremki do dwóch trzecich wysokości. Wstawiamy na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 170°C. Pieczemy do przyrumienienia.
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej sztuki około 0,50 zł.</strong>Źródło: Rewia