Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffinki z czekoladą"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1217
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 159
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 470
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1217
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 159
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 470
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Z białek, szczypty soli i małej ilości brązowego cukru ubijamy sztywną pianę. Czekoladę lub kuwerturę drobno siekamy. Miękkie masło kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do miski, dodajemy resztę cukru, cukier waniliowy i żółtka. Ucieramy na gęstą masę.
Przesianą mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i proszkiem budyniowym. Stopniowo wsypujemy do masy z żółtek, jednocześnie dolewając letnie mleko. Mieszamy na gładkie ciasto. Na koniec dodajemy czekoladę i pianę ubitą z białek.
Ciastem napełniamy natłuszczone i oprószone mąką foremki do dwóch trzecich wysokości. Wstawiamy na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 170°C. Pieczemy do przyrumienienia.
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej sztuki około 0,50 zł.</strong>Źródło: Rewia