Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffinki z czekoladą"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Składniki
Z białek, szczypty soli i małej ilości brązowego cukru ubijamy sztywną pianę. Czekoladę lub kuwerturę drobno siekamy. Miękkie masło kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do miski, dodajemy resztę cukru, cukier waniliowy i żółtka. Ucieramy na gęstą masę.
Przesianą mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i proszkiem budyniowym. Stopniowo wsypujemy do masy z żółtek, jednocześnie dolewając letnie mleko. Mieszamy na gładkie ciasto. Na koniec dodajemy czekoladę i pianę ubitą z białek.
Ciastem napełniamy natłuszczone i oprószone mąką foremki do dwóch trzecich wysokości. Wstawiamy na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 170°C. Pieczemy do przyrumienienia.
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej sztuki około 0,50 zł.</strong>Źródło: Rewia