Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zdjęciu są babeczki ponieważ wyszło więcej sztuk 64 , lecz jak ktoś woli muffiny to wtedy będzie 24 . Ja będę je robić również na Święta im więcej sztuk tym lepiej , można udekorować czekoladą i posypać posypką .
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14573
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19638
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14573
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19638
Składniki
Składniki suche, czyli: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, cukier puder i czekoladę wymieszać w dużej misce. W osobnej misce wymieszać składniki mokre, czyli: mleko, olej, jajko i ekstrakt z wanilii. Składniki suche połączyć z mokrymi. Wymieszać, siato nie powinno mieć jednolitej konsystencji. Następnie wypełnić formy do pieczenia muffinków do 2/3 ich wysokości, wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni, piec przez 20 minut.