Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zdjęciu są babeczki ponieważ wyszło więcej sztuk 64 , lecz jak ktoś woli muffiny to wtedy będzie 24 . Ja będę je robić również na Święta im więcej sztuk tym lepiej , można udekorować czekoladą i posypać posypką .
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12410
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1400
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13325
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5646
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12410
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1400
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13325
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5646
Składniki
Składniki suche, czyli: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, cukier puder i czekoladę wymieszać w dużej misce. W osobnej misce wymieszać składniki mokre, czyli: mleko, olej, jajko i ekstrakt z wanilii. Składniki suche połączyć z mokrymi. Wymieszać, siato nie powinno mieć jednolitej konsystencji. Następnie wypełnić formy do pieczenia muffinków do 2/3 ich wysokości, wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni, piec przez 20 minut.