Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muffinki z malinami"
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 262
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 315
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1905
Dzisiaj pyszne danie z wątróbki i ryżu. Jeżeli nie macie pomysłu na jutrzejsz...
Odsłon: 398
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 262
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 315
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1905
Dzisiaj pyszne danie z wątróbki i ryżu. Jeżeli nie macie pomysłu na jutrzejsz...
Odsłon: 398
Składniki
na 12 sztuk: 2 jajka, 10 dag cukru, 1 cukier wanilinowy, 5 łyżek oleju, 180 ml maślanki, 18 dag mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 18 dag mrożonych malin.
Do dekoracji: 1 białko, 17 dag cukru pudru, 10 dag marcepanu, barwniki spożywcze (czerwony i żółty), listki świeżej mięty lub melisy Ponadto: 12 pojedynczych foremek lub jedna forma z wgłębieniami na muffinki, tłuszcz i mąka do przygotowania foremek lub papierowe papilotki
Jajka utrzyj z cukrem oraz cukrem waniliowym, po chwili ucierania dodaj olej i maślankę. Następnie dosyp mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz maliny rozmrożone i osączone z nadmiaru wody.
Foremki na muffiny wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką lub wyłóż papierowymi papilotkami. Do pieczenia muffinek możesz użyć pojedynczych foremek, ale najlepsza jest jedna duża forma z wgłębieniami. Napełnij je ciastem do 2/3 wysokości. Muffinki piecz w piekarniku nagrzanym do 180° C około 20 minut.
Z białka oraz cukru utrzyj gładki lukier. Większą część marcepanu zafarbuj na czerwono, zaś mniejszą – na żółto. Czerwony marcepan rozwałkuj, wykrój z niego kwiatki i udekoruj je żółtym marcepanem.
Gdy muffiny zupełnie wystygną, usuń papilotki. Wierzch każdej babeczki polej lukrem i od razu udekoruj kwiatkami oraz listkami mięty lub melisy.
60 minut, Porcja: 205 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Przepisy Desery
Desery
Prosty tort śmietankowy
Desery
Śląskie makrony odpustowe
Desery
Sernik cytrynowy
Desery
Sernik Zebra
Prosty tort śmietankowy
Prosty torcik z kremem śmietanowym. Blaty nasączyłam kawą, co dało fajny posm...
Odsłon: 28
Śląskie makrony odpustowe
Śląskie makrony odpustowe to ponoć najlepsze ciastka na Śląsku z bułką tartą...
Odsłon: 233