Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smakowity deser, doskonały do kawy i herbaty!
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 20
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 145
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 112
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 37
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 110
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 20
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 145
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 112
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 37
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 110
Składniki
Przesiać mąkę, proszek, cukier i sól, kakao do miski. Dodać jajko, mleko i roztopione masło, używając trzepaczki, wymieszać. Dodać skórkę pomarańczową/ konfiturę, rozmieszać.
Przełożyć łyżeczką do formy - każdą formę wypełnić do dwóch trzecich. Piec w rozgrzanym piekarniku w 200 st. przez ok 20 minut, aż będą brązowe. Zostawić do całkowitego ostygnięcia. Posypać cukrem pudrem.