Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muffiny z jabłkiem"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25420
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2509
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1274
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25420
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2509
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1274
Składniki
Masło roztop w rondelku, wystudź. Jabłka umyj, obierz. Wytnij gniazda nasienne, pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj z cynamonem.
W jednej misce wymieszaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, solą, cukrem oraz cukrem wanilinowym. Do drugiej miski dodaj rozmącone jajka, mleko i wystudzone roztopione masło. Wymieszaj łyżką. Mokre dodaj do suchych. Wymieszaj tak, aby się tylko połączyły. Na koniec dodaj pokrojone jabłka i jeszcze raz delikatnie wymieszaj.
Przygotuj kruszonkę. Do miski przesiej mąkę, dodaj cukier, cynamon, pestki słonecznika, wymieszaj łyżką. Na koniec dodaj posiekane masło i połącz kruszonki, rozcierając je palcami.
Foremki na muffiny wyłóż papilotkami. Foremki napełnij ciastem do 3 wysokości (muffinki bardzo wyrosną). Wierzch posyp kruszonką. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180° C około 25 minut do tzw. suchego patyczka. Wystudź w uchylonym piekarniku.
40 minut. Sztuka: 260 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie