Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z mojego dzieciństw. gościło na moim stole co niedzielę.
Mleko wymieszać w garnku z cukrem i kakao. Wstawić na palnik i doprowadzić do wrzenia, co jakiś czas mieszając. Następnie do gorącej masy dodać masło i mieszać do czasu aż się rozpuści. Odstawić do ostygnięcia.
Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko. Odstawić na bok.Jajka sparzyć wrzątkiem. Oddzielić żółtka od białek. Do białek dodać szczyptę soli i kolejno ubić na sztywną pianę. Odstawić na bok.
Żółtka wmieszać do ostygniętej masy kakaowej, trzepaczką lub mikserem. Odlać pół szklanki masy – będzie to polewa ciasta.Trzepaczką (lub mikserem) wmieszać mąkę z proszkiem. Na końcu wmieszać delikatnie szpatułką pianę z białek.
Dno blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto do formy.Piekarnik nagrzać do 180 st.C. Piec Murzynka przez ok. 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Pozostawić do ostygnięcia.Piekarnik nagrzać do 180 st.C. Piec Murzynka przez ok. 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Pozostawić do ostygnięcia.
Co zrobić, aby ciasto na pierogi było delikatne i elastyczne? To proste. Skor...
Odsłon: 52314
To bardzo szybki i smaczny deserek, wprost dla niespodziewanych gości.
Odsłon: 716
Bardzo Dobre Rogaliki możesz dać dowolne nadzienie kto co wolli Pycha ;)
Odsłon: 52973
To bardzo szybki i smaczny deserek, wprost dla niespodziewanych gości.
Odsłon: 716
Bardzo Dobre Rogaliki możesz dać dowolne nadzienie kto co wolli Pycha ;)
Odsłon: 52973
Składniki
Mleko wymieszać w garnku z cukrem i kakao. Wstawić na palnik i doprowadzić do wrzenia, co jakiś czas mieszając. Następnie do gorącej masy dodać masło i mieszać do czasu aż się rozpuści. Odstawić do ostygnięcia.
Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko. Odstawić na bok.Jajka sparzyć wrzątkiem. Oddzielić żółtka od białek. Do białek dodać szczyptę soli i kolejno ubić na sztywną pianę. Odstawić na bok.
Żółtka wmieszać do ostygniętej masy kakaowej, trzepaczką lub mikserem. Odlać pół szklanki masy – będzie to polewa ciasta.Trzepaczką (lub mikserem) wmieszać mąkę z proszkiem. Na końcu wmieszać delikatnie szpatułką pianę z białek.
Dno blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto do formy.Piekarnik nagrzać do 180 st.C. Piec Murzynka przez ok. 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Pozostawić do ostygnięcia.Piekarnik nagrzać do 180 st.C. Piec Murzynka przez ok. 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Pozostawić do ostygnięcia.
Przepisy Desery
Desery
Pyszne rogaliki drożdżowe
Desery
Sernik Coca Cola
Desery
Deser z bitą śmietaną
Desery
Czekoladowe muffinki z budyniem. Słodki prezent na Dzień Mamy
Pyszne rogaliki drożdżowe
Tradycyjne drożdżowe rogaliki. Można je zrobić z dowolnym nadzieniem i ozdobi...
Odsłon: 65
Sernik Coca Cola
Sernik coca cola, to biszkoptowe ciasto z masą serowo jogurtową, przełożoną g...
Odsłon: 113