Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424835
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10657
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4758
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424835
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10657
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4758
Składniki
Do garnka wrzucamy margaryne, cukier, wodę oraz kakao wszystko musimy zagotować.
Z powstałej masy odlewamy ok 1/4 szklanki ( odstawiamy na bok posłuży nam jako polewa)
Pozostałą część masy przestudzamy
Następnie dodajemy 4 żołtka ( jeżeli jajka są małe użyjmy 5) i mieszamy ( najlepiej robić to drewnianą łyżką
Do masy dodajemy pzesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz ubitą piane z białek wszytsko powoli mieszamy
Możemy dorzucić różne bakalię lub 2 łyżki dżemu np truskawkowego.
Ciasto przelewamy na blaszkę( wysmarowaną masłę i wysypaną bułką tartą) Pieczemy w 180 stopniach przez ok 40 minut.
Po wyciągnięciu ciasta smarujemy go polewą i posypujemy orzechami
Smacznego!