Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12022
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6838
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12022
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6838
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Składniki
Do garnka wrzucamy margaryne, cukier, wodę oraz kakao wszystko musimy zagotować.
Z powstałej masy odlewamy ok 1/4 szklanki ( odstawiamy na bok posłuży nam jako polewa)
Pozostałą część masy przestudzamy
Następnie dodajemy 4 żołtka ( jeżeli jajka są małe użyjmy 5) i mieszamy ( najlepiej robić to drewnianą łyżką
Do masy dodajemy pzesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz ubitą piane z białek wszytsko powoli mieszamy
Możemy dorzucić różne bakalię lub 2 łyżki dżemu np truskawkowego.
Ciasto przelewamy na blaszkę( wysmarowaną masłę i wysypaną bułką tartą) Pieczemy w 180 stopniach przez ok 40 minut.
Po wyciągnięciu ciasta smarujemy go polewą i posypujemy orzechami
Smacznego!