Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34976
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18239
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34976
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18239
Składniki
Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Kiedy jest już płynna, dodaję masło - mieszam. Zestawiam miskę z kąpieli wodnej i dodaję żółtka oraz łyżkę likieru. Ubijam białka na pianę. Dodaję do ostudzonej masy i delikatnie mieszam aż połączą się w całość. Nakładam do kieliszków i trzymam w lodówce minimum 3 godziny przed podaniem. Wierzch dekoruję startą na tarce białą czekoladą i orzechami włoskimi.