Desery Przepis na:
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Kiedy jest już płynna, dodaję masło - mieszam. Zestawiam miskę z kąpieli wodnej i dodaję żółtka oraz łyżkę likieru. Ubijam białka na pianę. Dodaję do ostudzonej masy i delikatnie mieszam aż połączą się w całość. Nakładam do kieliszków i trzymam w lodówce minimum 3 godziny przed podaniem. Wierzch dekoruję startą na tarce białą czekoladą i orzechami włoskimi.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 26 listopada 2012Zgłoś do usunięcia
zazdroszczę wiejskich jajeczek :)))0 Kto głosował? | Odpowiedz

ABITETOEAT 26 listopada 2012Zgłoś do usunięcia
Zazwyczaj mam jaja ze wsi. Ale jeżeli je kupisz to sparz skorupki gorącą wodą.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 26 listopada 2012Zgłoś do usunięcia
pysznie wyglada, ale ja zawsze mam obawy przed dodawaniem jajek do mas nie poddawanych obróbce termicznej :(((( jako dzieciak makabrycznie sie strułam..jak upewniasz sie, że jaja są świeże?0 Kto głosował? | Odpowiedz