Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1147
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1179
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13237
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1147
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1179
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13237
Składniki
Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Kiedy jest już płynna, dodaję masło - mieszam. Zestawiam miskę z kąpieli wodnej i dodaję żółtka oraz łyżkę likieru. Ubijam białka na pianę. Dodaję do ostudzonej masy i delikatnie mieszam aż połączą się w całość. Nakładam do kieliszków i trzymam w lodówce minimum 3 godziny przed podaniem. Wierzch dekoruję startą na tarce białą czekoladą i orzechami włoskimi.