Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!
Kuchnia azjatycka od lat zachwyca różnorodnością smaków, intensywnością aroma...
Odsłon: 328
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 285
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 104
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 12
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 164
Kuchnia azjatycka od lat zachwyca różnorodnością smaków, intensywnością aroma...
Odsłon: 328
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 285
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 104
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 12
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 164
Składniki
Białą czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej z masłem. Kiedy masa jest już płynna, zdejmuję miskę z kąpieli, czekam aż nieco ostygnie i dodaje żółtka. W mikserze ubijam białko na sztywną pianę, dodaję do niego masę czekoladową i mieszam. Potem ubijam śmietankę kremówkę i dodaję ją do masy, delikatnie mieszając. Równocześnie na patelni podgrzewam mrożone owoce aż zrobi się z nich coś na kształt dżemu. Do szklanek lub kieliszków nakładam najpierw dżem z mrożonych owoców a potem zalewam masą czekoladową. Dekoruję całymi owocami, które mi zostały. Wkładam do lodówki, najlepiej na całą noc.