Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego, coś prostego co można przygotować w środku tygodnia w tzw. 5 minut. A co jest prostszego niż mus. Kiedyś już prezentowaliśmy przepis na mus cytrynowy, dzisiaj podmienimy tylko owoc ale pozostaniemy w barwach flagi brazylijskiej. Zamiast żółtej cytryny dodamy zielone kiwi.
Nalewka z aronii jest znana i ceniona za swoje dobroczynne właściwości leczni...
Odsłon: 8649
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 173
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 2651
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 104
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 17673
Nalewka z aronii jest znana i ceniona za swoje dobroczynne właściwości leczni...
Odsłon: 8649
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 173
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 2651
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 104
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 17673
Składniki
Śmietankę z mlekiem ubijamy i w trakcie dodajemy sok z wyciśniętej cytryny oraz miąższ z kiwi (1 kiwi zostawiamy do dekoracji). Rozkładamy w maleńkich miseczkach lub filiżankach, mogą być również pucharki. W naszym przypadku starczyło na 8 filiżanek do espresso. Przystrajamy kawałkami kiwi. Odstawiamy do lodówki do schłodzenia (lub na kilka chwil do zamrażarki). Efekt? W smaku pycha, mus słodki ale lekko kwaskowaty. Ważna informacja, jeśli miąższ z kiwi będzie zawierać również czarne nasionka mus lekko zgorzknieje, można oczywiście dodać odrobinę cukru aby ten efekt zniwelować. Wizualnie prezentuje się cudownie w białych filiżankach.