Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego, coś prostego co można przygotować w środku tygodnia w tzw. 5 minut. A co jest prostszego niż mus. Kiedyś już prezentowaliśmy przepis na mus cytrynowy, dzisiaj podmienimy tylko owoc ale pozostaniemy w barwach flagi brazylijskiej. Zamiast żółtej cytryny dodamy zielone kiwi.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23110
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1257
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104946
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23110
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1257
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104946
Składniki
Śmietankę z mlekiem ubijamy i w trakcie dodajemy sok z wyciśniętej cytryny oraz miąższ z kiwi (1 kiwi zostawiamy do dekoracji). Rozkładamy w maleńkich miseczkach lub filiżankach, mogą być również pucharki. W naszym przypadku starczyło na 8 filiżanek do espresso. Przystrajamy kawałkami kiwi. Odstawiamy do lodówki do schłodzenia (lub na kilka chwil do zamrażarki). Efekt? W smaku pycha, mus słodki ale lekko kwaskowaty. Ważna informacja, jeśli miąższ z kiwi będzie zawierać również czarne nasionka mus lekko zgorzknieje, można oczywiście dodać odrobinę cukru aby ten efekt zniwelować. Wizualnie prezentuje się cudownie w białych filiżankach.