Do góry

Desery Przepis na:

Nadziewane papryczki

Nadziewane papryczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14907

Dodano:

Odsłon: 13

Sprawdzony przepis na "Nadziewane papryczki"

Składniki

  • 8 strąków ostrej papryczki
  • 20 dag serka feta
  • 25 dag twarogu
  • ząbek czosnku
  • oliwa
  • sól
  • zioła
  • pieprz. Przygotowanie:
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Nadziewane papryczki

Przygotowanie

  1. Oba sery wymieszaj z przyprawami i ziołami. Każdej papryczce odetnij górę. Usuń nasiona, opłucz i lekko obgotuj. Jeśli chcesz, aby papryka była mniej pikantna, obgotuj ją dwa razy.

  2. Ostudzone papryczki wypełnij masą serową. Do słoików włóż po ząbku czosnku i ułóż paprykę. Całość zalej gorącą oliwą. Zakręć. Podawaj jako przystawkę.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń