Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i pyszne ciasto
Jak babcia Jadzia zrobiła na niedzielny obiad schabowe po wiedeńsku, nikt nie...
Odsłon: 4414
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 125
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 125
Składniki
Białka ubic na sztywno doda cukier i cukier waniliowy ubic na szklącą bezę. W żółtkach rozmieszac proszek do pieczenia i wlac do białek, wymieszac. Na koncu dodac przesiana mąkę i delikatnie połaczyc. podzieli na 3 totrownice i upiec. smietankę ubic na sztywno dac cukier i serek.Wszystko razem dobrze wymieszac. Zelatyne rozpuscic w 1,4 szklanki wody i letnia wlac do masy, wymieszac. Brzoskwinie pokroic w kostke i połaczyc z biała masa.podzielic na 2 czesci Mleko zagotowac z cukrem ( troche odlac by rozpuscic budynie), wlac budynie i zagotowac. ostudzic.Maslo utrzec z budyniem i dodac krem toffi ( ewentualnie mleko).Podzielic na 2 czesci Przełozenie placka: biszkopt, masa toffi, masa serowa, biszkopt, masa toffi, masa serowa, biszkopt.Udekorowac wg uznania i schlodzic.
Przepisy Desery
Desery
Bułeczki z malinami
Desery
Sernik z kaszą manną i truskawkami
Desery
Bułki drożdżowe z truskawkami
Desery
Kopiec kreta z truskawkami
Bułeczki z malinami
Delikatne, pulchne, proste w przygotowaniu i przede wszystkim malinowe… Ten w...
Odsłon: 63
Sernik z kaszą manną i truskawkami
Kasza manna ma swoich wielbicieli i przeciwników. Dla tych drugich jest zwykl...
Odsłon: 2417