Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle proste w wykonaniu ciasto z kilku składników. Dzięki dodatkowi coli ciasto zyskuje lekką, puszystą konsystencję. Całość dopełnia polewa czekoladowa, która podkreśla smak ciasta i sprawia, że po spróbowaniu nabierasz ochoty na więcej.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 32
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 673
Szybka i smaczna
Odsłon: 11224
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 257
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 32
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 673
Szybka i smaczna
Odsłon: 11224
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 257
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia i sodę.
Masło podgrzewamy w rondelku, dodajemy do niego cukier i colę. Zdejmujemy garnek z palnika i dodajemy po łyżeczce kakao cały czas mieszając. Odstawiamy do wystudzenia.
Jajka łączymy ze śmietaną przy użyciu miksera lub rózgi kuchennej. Połączone składniki przekładamy do wystudzonej masy kakaowej i wszystko razem mieszamy. Na koniec stopniowo dodajemy przesianą mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto przelewamy do wyłożonej papierem foremki do pieczenia o wymiarach 24 x 24 cm.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 60 minut.
Upieczone ciasto wyciągamy z piekarnika i przekładamy na kratkę do wystudzenia.
Czekoladę dzielimy na małe kosteczki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. 4 kostki czekolady możemy wykorzystać do zrobienia wiórek czekoladowych. Wystudzone ciasto polewamy czekoladową polewą i dekorujemy wiórkami.