Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Obręcze piaskowe"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12249
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1381
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12992
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5107
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12249
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1381
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12992
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5107
Składniki
Miękkie masło przełóż do miseczki. Dodaj cukier i cukier waniliowy. ucieraj mikserem ustawionym na najwyższe obroty. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, wbij do niej całe jajko oraz wlej żółtko. Ucieraj dalej, aż dobrze połączą się z masą.
Mąkę przesiej. Wymieszaj ze skórką cytrynową. Porcjami wsypuj do masy maślano-jajecznej i dobrze ją wymieszaj. Dwie blachy wyłóż pergaminem. Na jednej narysuj kółka i przykryj je ciastem. Resztę ciasta przełóż do specjalnej szprycy do wyciskania ciastek.
Na drugą blachę wyciśnij paski ciasta, formując obręcze. Odstaw na 30 min w chłodne miejsce. Piecz 15 min w 180 st. Kółko i obręcz składaj, przekładając dżemem.Źródło: Tina