Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznaj niepowtarzalny smak orzechów laskowych i czekolady w pysznym połączeniu mascarpone, śmietany, serka śmietankowego i herbatników. Propozycja, która z pewnością zadowoli najbardziej wyszukane podniebienie.
Blender, miska, garnek, łyżka, szklanki 100ml lub 200ml
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Składniki
Herbatniki oraz orzechy laskowe zmiel w blenderze. Dodaj do rozpuszczonego masła i wymieszaj. Wyłóż do małych szklanek o pojemności 100ml lub 200ml - w zależności od tego, jak duże porcje chcesz. Mascarpone, serek śmietankowy i śmietankę ubij do osiągnięcia sztywnej konsystencji. Dodaj 3 łyżki kremu z orzechów laskowych. W razie potrzeby można dodać odrobinę cukru pudru - nie przesadź z ilością, pamiętaj, że krem i czekolada są bardzo słodkie. Krem przełóż do szklaneczek, na wierzch dodaj w równej części resztę kremu z orzechów laskowych. Czekoladę rozpuść z mlekiem i wylej na deser. Schładzaj w lodówce około 30 minut. Smacznego!