Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznaj niepowtarzalny smak orzechów laskowych i czekolady w pysznym połączeniu mascarpone, śmietany, serka śmietankowego i herbatników. Propozycja, która z pewnością zadowoli najbardziej wyszukane podniebienie.
Blender, miska, garnek, łyżka, szklanki 100ml lub 200ml
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 882
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 123
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 227
Polecam, pychota.
Odsłon: 505
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 297
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 882
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 123
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 227
Polecam, pychota.
Odsłon: 505
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 297
Składniki
Herbatniki oraz orzechy laskowe zmiel w blenderze. Dodaj do rozpuszczonego masła i wymieszaj. Wyłóż do małych szklanek o pojemności 100ml lub 200ml - w zależności od tego, jak duże porcje chcesz. Mascarpone, serek śmietankowy i śmietankę ubij do osiągnięcia sztywnej konsystencji. Dodaj 3 łyżki kremu z orzechów laskowych. W razie potrzeby można dodać odrobinę cukru pudru - nie przesadź z ilością, pamiętaj, że krem i czekolada są bardzo słodkie. Krem przełóż do szklaneczek, na wierzch dodaj w równej części resztę kremu z orzechów laskowych. Czekoladę rozpuść z mlekiem i wylej na deser. Schładzaj w lodówce około 30 minut. Smacznego!