Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznaj niepowtarzalny smak orzechów laskowych i czekolady w pysznym połączeniu mascarpone, śmietany, serka śmietankowego i herbatników. Propozycja, która z pewnością zadowoli najbardziej wyszukane podniebienie.
Blender, miska, garnek, łyżka, szklanki 100ml lub 200ml
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 21
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 21
Składniki
Herbatniki oraz orzechy laskowe zmiel w blenderze. Dodaj do rozpuszczonego masła i wymieszaj. Wyłóż do małych szklanek o pojemności 100ml lub 200ml - w zależności od tego, jak duże porcje chcesz. Mascarpone, serek śmietankowy i śmietankę ubij do osiągnięcia sztywnej konsystencji. Dodaj 3 łyżki kremu z orzechów laskowych. W razie potrzeby można dodać odrobinę cukru pudru - nie przesadź z ilością, pamiętaj, że krem i czekolada są bardzo słodkie. Krem przełóż do szklaneczek, na wierzch dodaj w równej części resztę kremu z orzechów laskowych. Czekoladę rozpuść z mlekiem i wylej na deser. Schładzaj w lodówce około 30 minut. Smacznego!