Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Orzechowe ślimaki"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12226
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1374
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12944
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4977
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12226
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1374
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12944
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4977
Składniki
Masło utrzyj z cukrem, dodaj jajka, mąkę, posiekane orzechy. Zmiksuj na jednolitą masę. Ciasto rozwiń, podsyp mąką, posmaruj masą, zostawiając wolne 2 cm z brzegów. Zwiń w roladę, wstaw do lodówki na 30 minut.
Pokrój na plastry. Ułóż na papierze do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C na 30 minut.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień