Do góry

Desery Przepis na:

Orzechowe ślimaki

Orzechowe ślimaki

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12889

Dodano:

Odsłon: 11

Smaczny pomysł na "Orzechowe ślimaki"

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 10 dag masła
  • 10 dag drobno posiekanych orzechów
  • 2 jajka
  • łyżka mąki
  • 8 dag cukru pudru
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Orzechowe ślimaki

Przygotowanie

  1. Masło utrzyj z cukrem, dodaj jajka, mąkę, posiekane orzechy. Zmiksuj na jednolitą masę. Ciasto rozwiń, podsyp mąką, posmaruj masą, zostawiając wolne 2 cm z brzegów. Zwiń w roladę, wstaw do lodówki na 30 minut.

  2. Pokrój na plastry. Ułóż na papierze do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C na 30 minut.

  3. CZAS: około 1,5 godziny

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń