Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2224
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1316
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 491
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3484
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1110
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2224
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1316
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 491
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3484
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1110
Składniki
Orzechy grubo posiekaj. Masło utrzyj z białym i brązowym cukrem oraz cukrem waniliowym. Wbij jajko, a następnie porcjami dosyp mąkę. Do ciasta wsyp orzechy oraz żurawinę. Wymieszaj.
Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Nałóż na nią 12 równych porcji ciasta. Uformuj okrągłe placuszki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200oC. Piecz 12–15 minut.
Cukier wymieszaj z mielonym cynamonem. Posyp nim ciepłe ciastka. Odstaw na blasze do całkowitego wystudzenia.Źródło: Naj