Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 226
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 743
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 923
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 226
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 743
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 923
Składniki
Orzechy grubo posiekaj. Masło utrzyj z białym i brązowym cukrem oraz cukrem waniliowym. Wbij jajko, a następnie porcjami dosyp mąkę. Do ciasta wsyp orzechy oraz żurawinę. Wymieszaj.
Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Nałóż na nią 12 równych porcji ciasta. Uformuj okrągłe placuszki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200oC. Piecz 12–15 minut.
Cukier wymieszaj z mielonym cynamonem. Posyp nim ciepłe ciastka. Odstaw na blasze do całkowitego wystudzenia.Źródło: Naj