Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1250
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5777
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8812
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18377
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1250
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5777
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8812
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18377
Składniki
Orzechy grubo posiekaj. Masło utrzyj z białym i brązowym cukrem oraz cukrem waniliowym. Wbij jajko, a następnie porcjami dosyp mąkę. Do ciasta wsyp orzechy oraz żurawinę. Wymieszaj.
Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Nałóż na nią 12 równych porcji ciasta. Uformuj okrągłe placuszki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200oC. Piecz 12–15 minut.
Cukier wymieszaj z mielonym cynamonem. Posyp nim ciepłe ciastka. Odstaw na blasze do całkowitego wystudzenia.Źródło: Naj