Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3861
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3842
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 777
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3861
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3842
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 777
Składniki
Orzechy grubo posiekaj. Masło utrzyj z białym i brązowym cukrem oraz cukrem waniliowym. Wbij jajko, a następnie porcjami dosyp mąkę. Do ciasta wsyp orzechy oraz żurawinę. Wymieszaj.
Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Nałóż na nią 12 równych porcji ciasta. Uformuj okrągłe placuszki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200oC. Piecz 12–15 minut.
Cukier wymieszaj z mielonym cynamonem. Posyp nim ciepłe ciastka. Odstaw na blasze do całkowitego wystudzenia.Źródło: Naj