Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Orzechowiec z kokosem"
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 12464
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1016
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4323
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 890
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1137
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4097
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 12464
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1016
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4323
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 890
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1137
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4097
Składniki
Połowę orzechów włoskich mielimy. Z pozostałych odkładamy kilka najładniejszych do dekoracji, resztę dość grubo siekamy.
Orzechy mielone miksujemy z margaryną, cukrem i szczyptą soli. Miksując, dodajemy po jednym jajku.
Masę mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia. Dolewamy mleko i kilka kropelek olejku migdałowego. Na koniec łączymy z orzechami siekanymi.
Ciasto przekładamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia lub natłuszczonej i oprószonej mąką. Wstawiamy na około 50 minut do piekarnika nagrzanego do 175oC.
Wystudzony orzechowiec smarujemy rozpuszczoną w gorącej kąpieli polewą czekoladową lub rozpuszczoną czekoladą deserową i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Czas przygotowania 85 minut. Cena jednej porcji około 1,30 zł
Wartość odżywcza 1: porcji 590 kcal, Białko 23 g, Tłuszcz: 62 g, Węglowodany: 72 gŹródło: Rewia