Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Orzechowiec z kokosem"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 885
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4516
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1130
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 505
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3769
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 885
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4516
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1130
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 505
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3769
Składniki
Połowę orzechów włoskich mielimy. Z pozostałych odkładamy kilka najładniejszych do dekoracji, resztę dość grubo siekamy.
Orzechy mielone miksujemy z margaryną, cukrem i szczyptą soli. Miksując, dodajemy po jednym jajku.
Masę mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia. Dolewamy mleko i kilka kropelek olejku migdałowego. Na koniec łączymy z orzechami siekanymi.
Ciasto przekładamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia lub natłuszczonej i oprószonej mąką. Wstawiamy na około 50 minut do piekarnika nagrzanego do 175oC.
Wystudzony orzechowiec smarujemy rozpuszczoną w gorącej kąpieli polewą czekoladową lub rozpuszczoną czekoladą deserową i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Czas przygotowania 85 minut. Cena jednej porcji około 1,30 zł
Wartość odżywcza 1: porcji 590 kcal, Białko 23 g, Tłuszcz: 62 g, Węglowodany: 72 gŹródło: Rewia