Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze orzeszki jakie jadłam kiedykolwiek i gdziekolwiek :)))
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 771
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1917
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 427
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 771
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1917
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 427
Składniki
CIASTO: Utrzeć jajko, dodać margarynę, później cukier, ocet i przesianą mąkę. Wyrobić gładkie ciasto. Na palniku rozgrzać formę do ciasteczek. Z ciasta urywać po kawałku i wypełniać wgłębienia w formie. Zamyknąć i opiekać nad gazem z obu stron na złotobrązowy kolor. Gotowe odstawić do przestudzenia.
KREM: cukier z margaryną utrzeć, dodać mleko w proszku, jajko i alkohol.
Wyrównać brzegi połówek orzeszków i napełniać je kremem. Połówki orzeszków składać delikatnie dociskając. Układać na paterze lub talerzu i oprószać cukrem pudrem i do 1/3 moczyć w rozpuszczonej czekoladzie lub polewie czekoladowej. PYSZNE!!!!!