Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze orzeszki jakie jadłam kiedykolwiek i gdziekolwiek :)))
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34888
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16326
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34888
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16326
Składniki
CIASTO: Utrzeć jajko, dodać margarynę, później cukier, ocet i przesianą mąkę. Wyrobić gładkie ciasto. Na palniku rozgrzać formę do ciasteczek. Z ciasta urywać po kawałku i wypełniać wgłębienia w formie. Zamyknąć i opiekać nad gazem z obu stron na złotobrązowy kolor. Gotowe odstawić do przestudzenia.
KREM: cukier z margaryną utrzeć, dodać mleko w proszku, jajko i alkohol.
Wyrównać brzegi połówek orzeszków i napełniać je kremem. Połówki orzeszków składać delikatnie dociskając. Układać na paterze lub talerzu i oprószać cukrem pudrem i do 1/3 moczyć w rozpuszczonej czekoladzie lub polewie czekoladowej. PYSZNE!!!!!