Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wiecznie zabieganych fajna propozycja na szybkie pączki :) Robię je często na Tłusty Czwartek, ale także bez okazji. Nie ma za wiele pracy przy nich. Wsypać, zagnieść, rozwałkować i pokroić. Kroić można jak się tylko podoba! Można wykazać się przy tym od razu fantazją matematyczną: od rombów po kwadraty, prostokąty, trójkąty, kółka.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1139
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 399
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3305
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 825
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1139
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 399
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3305
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 825
Składniki
Wszystkie składniki zagniotłam. Rozwałkowałam ciasto na grubość ok 3-4 mm i wykrawałam kółka ok 3 cm średnicy.
Całe przygotowanie przed smażeniem jest szybkie. Potem podczas smażenia jest w sumie jeszcze szybciej. Początkowo racuszki puchną, następnie zaczynają się rumienić i trzeba pilnować, żeby nie przypaliły się. Smażyłam na złoty lekko wpadający w brąz kolor. Oleju potrzeba tyle, by początkowo racuszki zanurzyły się do 3/4 wysokości.
Po usmażeniu oprószyłam cukrem pudrem.