Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wiecznie zabieganych fajna propozycja na szybkie pączki :) Robię je często na Tłusty Czwartek, ale także bez okazji. Nie ma za wiele pracy przy nich. Wsypać, zagnieść, rozwałkować i pokroić. Kroić można jak się tylko podoba! Można wykazać się przy tym od razu fantazją matematyczną: od rombów po kwadraty, prostokąty, trójkąty, kółka.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 202
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 333
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 202
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 333
Składniki
Wszystkie składniki zagniotłam. Rozwałkowałam ciasto na grubość ok 3-4 mm i wykrawałam kółka ok 3 cm średnicy.
Całe przygotowanie przed smażeniem jest szybkie. Potem podczas smażenia jest w sumie jeszcze szybciej. Początkowo racuszki puchną, następnie zaczynają się rumienić i trzeba pilnować, żeby nie przypaliły się. Smażyłam na złoty lekko wpadający w brąz kolor. Oleju potrzeba tyle, by początkowo racuszki zanurzyły się do 3/4 wysokości.
Po usmażeniu oprószyłam cukrem pudrem.