Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 243 Ocena: 4611
Dodano: 04.01.2020
Odsłon: 3315
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Wszystkie składniki zagniotłam. Rozwałkowałam ciasto na grubość ok 3-4 mm i wykrawałam kółka ok 3 cm średnicy.
Całe przygotowanie przed smażeniem jest szybkie. Potem podczas smażenia jest w sumie jeszcze szybciej. Początkowo racuszki puchną, następnie zaczynają się rumienić i trzeba pilnować, żeby nie przypaliły się. Smażyłam na złoty lekko wpadający w brąz kolor.
Oleju potrzeba tyle, by początkowo racuszki zanurzyły się do 3/4 wysokości.
Po usmażeniu oprószyłam cukrem pudrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

fafiatko 06 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Az sie oblizalam jak zobaczylam te malenstwa!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 05 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszne maluszki :))))0 Kto głosował? | Odpowiedz

agiza 04 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Smakowite pączusie! Zapisuję do książki. Mamy karnawał więc trzeba je zrobić. :)0 Kto głosował? | Odpowiedz