Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Owoce leśne pod pierzynką"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 47
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 47
Składniki
Do miski wsyp przesianą mąkę, cukier i wiórki kokosowe, wymieszaj. Dodaj rozpuszczone ostudzone masło i mieszaj, aż powstaną grudki.
Owoce włóż do wysmarowanych masłem i wysypanych mąką żaroodpornych kokilek. Jeśli używasz mrożonki, rozmroź wcześniej owoce. Posyp je kokosową kruszonką.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piecz 35 minut, aż kruszonka się zezłoci. Podawaj gorące, posypane cukrem pudrem.
<strong>4 porcje, pieczenie 35 minut, 593 kcal, ok. zł za porcję</strong>Źródło: Olivia