Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Owoce leśne pod pierzynką"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Do miski wsyp przesianą mąkę, cukier i wiórki kokosowe, wymieszaj. Dodaj rozpuszczone ostudzone masło i mieszaj, aż powstaną grudki.
Owoce włóż do wysmarowanych masłem i wysypanych mąką żaroodpornych kokilek. Jeśli używasz mrożonki, rozmroź wcześniej owoce. Posyp je kokosową kruszonką.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piecz 35 minut, aż kruszonka się zezłoci. Podawaj gorące, posypane cukrem pudrem.
<strong>4 porcje, pieczenie 35 minut, 593 kcal, ok. zł za porcję</strong>Źródło: Olivia