Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Owoce leśne pod pierzynką"
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35626
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1182
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1749
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5961
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35626
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1182
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1749
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5961
Składniki
Do miski wsyp przesianą mąkę, cukier i wiórki kokosowe, wymieszaj. Dodaj rozpuszczone ostudzone masło i mieszaj, aż powstaną grudki.
Owoce włóż do wysmarowanych masłem i wysypanych mąką żaroodpornych kokilek. Jeśli używasz mrożonki, rozmroź wcześniej owoce. Posyp je kokosową kruszonką.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piecz 35 minut, aż kruszonka się zezłoci. Podawaj gorące, posypane cukrem pudrem.
<strong>4 porcje, pieczenie 35 minut, 593 kcal, ok. zł za porcję</strong>Źródło: Olivia