Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Owoce leśne pod pierzynką"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5042
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419391
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5042
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419391
Składniki
Do miski wsyp przesianą mąkę, cukier i wiórki kokosowe, wymieszaj. Dodaj rozpuszczone ostudzone masło i mieszaj, aż powstaną grudki.
Owoce włóż do wysmarowanych masłem i wysypanych mąką żaroodpornych kokilek. Jeśli używasz mrożonki, rozmroź wcześniej owoce. Posyp je kokosową kruszonką.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piecz 35 minut, aż kruszonka się zezłoci. Podawaj gorące, posypane cukrem pudrem.
<strong>4 porcje, pieczenie 35 minut, 593 kcal, ok. zł za porcję</strong>Źródło: Olivia