Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie, pyszne :)
Z drożdży, 1 łyżki cukru, 3 łyżek mąki i mleka zrobić rozczyn i odstawić w ciepłe miejsce aż zacznie rosnąć.
Żółtka i pozostałą częścią cukru utrzeć, dodać szczyptę soli.
Tłuszcz rozpuścić i ostudzić.
Do pozostałej mąki wlać rozczyn, roztopiony tłuszcz, utarte żółtka, wyrobić ciasto i pozostawić w ciepłym miejscu.
Gdy podwoi się objętość ciasta rozwałkować je na grubość 1 cm i kieliszkiem wykrawać krążki. Na każdym rozłożyć łyżeczkę marmolady, przykryć drugim krążkiem i starannie zlepić brzegi. Pozostawić do wyrośnięcia przez 15 min.
Rozgrzać olej w garnku. Smażyć na złoty kolor z obu stron.
Wyłożyć na ręcznik papierowy i ostudzić.
Na ostudzone pączki nałożyć lukier i ozdobić skórką pomarańczową.
Lekka sałatka z tuńczykiem to świetna propozycja na lunch, obiad lub kolację....
Odsłon: 25
Pyszna i szybka sałatka z pomidorami czerwoną cebulę i żółtym serem posypana...
Odsłon: 103
Lekka sałatka idealna na lunch lub jako dodatek do obiadu, lub grilla. Bób to...
Odsłon: 117
Mam dla Was dzisiaj pomysł na przepyszną i orzeźwiającą sałatkę, która nada s...
Odsłon: 100
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 199
Lekka sałatka z tuńczykiem to świetna propozycja na lunch, obiad lub kolację....
Odsłon: 25
Pyszna i szybka sałatka z pomidorami czerwoną cebulę i żółtym serem posypana...
Odsłon: 103
Lekka sałatka idealna na lunch lub jako dodatek do obiadu, lub grilla. Bób to...
Odsłon: 117
Mam dla Was dzisiaj pomysł na przepyszną i orzeźwiającą sałatkę, która nada s...
Odsłon: 100
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 199
Składniki
Z drożdży, 1 łyżki cukru, 3 łyżek mąki i mleka zrobić rozczyn i odstawić w ciepłe miejsce aż zacznie rosnąć.
Żółtka i pozostałą częścią cukru utrzeć, dodać szczyptę soli.
Tłuszcz rozpuścić i ostudzić.
Do pozostałej mąki wlać rozczyn, roztopiony tłuszcz, utarte żółtka, wyrobić ciasto i pozostawić w ciepłym miejscu.
Gdy podwoi się objętość ciasta rozwałkować je na grubość 1 cm i kieliszkiem wykrawać krążki. Na każdym rozłożyć łyżeczkę marmolady, przykryć drugim krążkiem i starannie zlepić brzegi. Pozostawić do wyrośnięcia przez 15 min.
Rozgrzać olej w garnku. Smażyć na złoty kolor z obu stron.
Wyłożyć na ręcznik papierowy i ostudzić.
Na ostudzone pączki nałożyć lukier i ozdobić skórką pomarańczową.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto na upalne dni
Desery
Ciasto z truskawkami
Desery
Gorące ciasto mleczne.
Desery
Orzeszki z kajmakiem
Ciasto na upalne dni
Kiedy na dworze skwar, przygotuj szybkie ciasto bez pieczenia, które świetnie...
Odsłon: 118
Ciasto z truskawkami
Proste ucierane ciasto z truskawkami i kruszonką, które wychodzi miękkie i de...
Odsłon: 228