Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wadą tej potrawy jest,że za szybko się zjada:)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118407
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8510
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3137
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2274
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1605
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118407
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8510
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3137
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2274
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1605
Składniki
Do mąki dodajemy miękkie masło, 1 całe jajo i 2 żółtka.Drożdże mieszamy z serkiem.Ja użyłam bielucha ale może to byc każdy ser homogenizowany jak również gęsty jogurt,śmietana a nawet mleko.Dodajemy do mąki i wszystko razem zagniatamy.Teraz dodajemy spirytus(on jest po to żeby tłuszcz do smażenia nie wpijał się do pączków).Ja natomiast nie dodałam spirytusu tylko wodę różaną 0.25gr pierwszy raz z niej skorzystałam i nadała miły zapach ciastu.
Teraz zagniecione ciasto rozwałkujemy.Rozgrzewamy tłuszcz do smażenia.Z ciasta wykrawamy szklanką koła a w nich kieliszkiem środki.Smażymy aż zrobią się złote a nawet lekko brązowe odwracamy i smażymy z każdej strony.Usmażone wykładamy na bibułkę a jak obcieknie tłuszcz otaczamy w cukrze pudrze.Cukru można dodac trochę do samego ciasta-jak ktoś lubi bardzo słodko.