Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wadą tej potrawy jest,że za szybko się zjada:)
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7738
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 108
Surówka z kapustą pekińską jest orzeźwiająca, smaczna i chrupka. Do jej przyg...
Odsłon: 31
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3834
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7738
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 108
Surówka z kapustą pekińską jest orzeźwiająca, smaczna i chrupka. Do jej przyg...
Odsłon: 31
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3834
Składniki
Do mąki dodajemy miękkie masło, 1 całe jajo i 2 żółtka.Drożdże mieszamy z serkiem.Ja użyłam bielucha ale może to byc każdy ser homogenizowany jak również gęsty jogurt,śmietana a nawet mleko.Dodajemy do mąki i wszystko razem zagniatamy.Teraz dodajemy spirytus(on jest po to żeby tłuszcz do smażenia nie wpijał się do pączków).Ja natomiast nie dodałam spirytusu tylko wodę różaną 0.25gr pierwszy raz z niej skorzystałam i nadała miły zapach ciastu.
Teraz zagniecione ciasto rozwałkujemy.Rozgrzewamy tłuszcz do smażenia.Z ciasta wykrawamy szklanką koła a w nich kieliszkiem środki.Smażymy aż zrobią się złote a nawet lekko brązowe odwracamy i smażymy z każdej strony.Usmażone wykładamy na bibułkę a jak obcieknie tłuszcz otaczamy w cukrze pudrze.Cukru można dodac trochę do samego ciasta-jak ktoś lubi bardzo słodko.