Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne oponki w pastelowych kolorach :)
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
3 łyżki mąki, mleko + cukier i drożdże przygotuj rozczyn Resztę składników połącz z gotowym rozczynem ????
uformuj ciasto – rozwałkuj an około 1 cm grubości Szklanką wytnij kółka + kieliszkiem małe dziurki w środku
wstaw do piekarnika nagrzanego na 60C na 20 minut do wyrośnięcia W między czasie olej kokosowy wrzuć do dużego garnka ( ja wykorzystałam 2 słoiczki)
kiedy będzie już bardzo rozgrzany wrzucam wyrośnięte pączki po 2-3 sztuki na raz na 40 sekund przerzucając z każdej strony Po wystygnięciu dekoruje lukrem z ksylitolu i posypuje posypką