Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 318
Bardzo smaczny , prosty w przygotowaniu gulasz z wątróbki drobiowej.
Odsłon: 107
Pałki z kurczaka w aromatycznej marynacie to doskonałe danie, które zachwyci...
Odsłon: 69
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 318
Bardzo smaczny , prosty w przygotowaniu gulasz z wątróbki drobiowej.
Odsłon: 107
Pałki z kurczaka w aromatycznej marynacie to doskonałe danie, które zachwyci...
Odsłon: 69
Składniki
Mleko podgrzewać z masłem, wanilia i 4 łyżkami cukru aż masło się roztopi, przestudzić. Make wymieszać z szczypta soli i suchymi drożdżami . Jajka ubić lekko z 2 łyżkami cukru. Do maki wlać jajka i mleko z masłem. Ciasto wyrobić. Jeśli się za bardzo klei to podsypać maka. Odłożyć na 45-60 minut aż podrośnie. Jabłka opłukać, obrać i pokroić w kostkę (5mm). Na posypanym maka blacie rozwalkowac ciasto na grubość ok 0,5-1cm. Na cieście rozłożyć pokrojone jabłko i docisnąć rekami do ciasta. Zwinąć w rulon i pokroić na 2cm krążki. Olej rozgrzać na ok 175° i smażyć paczki z 2 stron na złoto. Odłożyć na papier żeby odciekły z oleju. Na koniec rozpuścić 2 lyzki masła. Za pomocą pędzelka delikatnie posmarować pączki i obtoczyć w cukrze.