Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Piwo zagotować- zalac nim 1 szkl.mąki.Żółtka utrzeć z cukrem dodać do piwa.Nastepnie dodać roztopione masło ,aromat oraz drozdze rozpuszczone w ciepłym mleku i reszte mąki,ciasto wyrobić przykryć ścierką i pozostawic do wyrosniecia.Formowac pączki i piec w rozgrzanym tłuszczu.Pączki nadziewamy marmoladą posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem.