Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze wychodzą i równie dobrze smakują
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 923
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2141
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 923
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2141
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Trochę mleka, mąki i droźdźe zrobić rozczyn. Jajka ubić z cukrem i dodać zmielone ziemniaki, rozczyn, resztę mąki i spirytus wyrabiać aż będzie ciasto odchodziło od ręki i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Ja biorę póżniej na stolnicę i robie z tego ciasta placek o grubości ok2cm i wykrawam szklanką i po ponowym wyrośnięciu smaże na oleju i pózniej wstrzykuje dżem. Są rewelacyjne.