Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze wychodzą i równie dobrze smakują
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Trochę mleka, mąki i droźdźe zrobić rozczyn. Jajka ubić z cukrem i dodać zmielone ziemniaki, rozczyn, resztę mąki i spirytus wyrabiać aż będzie ciasto odchodziło od ręki i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Ja biorę póżniej na stolnicę i robie z tego ciasta placek o grubości ok2cm i wykrawam szklanką i po ponowym wyrośnięciu smaże na oleju i pózniej wstrzykuje dżem. Są rewelacyjne.