Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11673
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1266
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12278
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2947
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11673
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1266
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12278
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2947
Składniki
Masło schłodzić w lodówce, wyjąć, starannie posiekać z przesianą mąką. Dodać cukier puder, cukier waniliowy, żółtka, szczyptę soli, szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w przezroczystą folię, włożyć na godzinę do lodówki.
Ciasto wyciągnąć z lodówki, każdą część rozwałkować na placek o grubości ok 3 milimetrów (ale nie trzeba mierzyć linijką) wykrawać foremką lub szklanką okrągłe placki wkładać półćwiartki jabłek obtoczonych w cynamonie i sklejać po obu bokach .Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.
ok 30 minut.