Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 23
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 33
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 32
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 32
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 28
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 23
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 33
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 32
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 32
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 28
Składniki
Masło schłodzić w lodówce, wyjąć, starannie posiekać z przesianą mąką. Dodać cukier puder, cukier waniliowy, żółtka, szczyptę soli, szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w przezroczystą folię, włożyć na godzinę do lodówki.
Ciasto wyciągnąć z lodówki, każdą część rozwałkować na placek o grubości ok 3 milimetrów (ale nie trzeba mierzyć linijką) wykrawać foremką lub szklanką okrągłe placki wkładać półćwiartki jabłek obtoczonych w cynamonie i sklejać po obu bokach .Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.
ok 30 minut.