Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka nadziewana mięsem i serem"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 495
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 258
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9676
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1125
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4474
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 495
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 258
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9676
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1125
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4474
Składniki
Papryki myjemy, odcinamy końcówki z szypułkami na 2/3 wysokości, usuwamy gniazda nasienne. Odcięte części, bez szypułek, kroimy w drobną kostkę.
Do mięsa dodajemy jajo, pokrojone suszone pomidory, paprykę, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę. Doprawiamy pieprzem i solą, wyrabiamy.
Masą mięsną wypełniamy dość ścisło papryki i ustawiamy w posmarowanym olejem żaroodpornym naczyniu. Rozkruszamy ser feta i częścią posypujemy papryki. Pieczemy ok. 30 minut w 200oC.
Papryki odstawiamy na kilka minut do przestudzenia. Przed podaniem posypujemy pozostałym serem.
Czas przygotowania 60 minut. Cena porcji ok. 4,30 zł.
Wartość odżywcza porcji 310 kcal. Białko 18 g/Tłuszcz 16 g/Węglowodany 11 gŹródło: Rewia