Do góry

Desery Przepis na:

Papryka nadziewana mięsem i serem

Papryka nadziewana mięsem i serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1166 Ocena: 10039

Dodano:

Odsłon: 5

Wypróbowany przepis na "Papryka nadziewana mięsem i serem"

Składniki

  • po 2 duże papryki czerwone i żółte
  • 400 g mięsa mielonego
  • jajo
  • 75 g suszonych pomidorów
  • olej
  • 75 g bułki tartej
  • 150 g sera feta
  • ząbek czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Papryka nadziewana mięsem i serem

Przygotowanie

  1. Papryki myjemy, odcinamy końcówki z szypułkami na 2/3 wysokości, usuwamy gniazda nasienne. Odcięte części, bez szypułek, kroimy w drobną kostkę.

  2. Do mięsa dodajemy jajo, pokrojone suszone pomidory, paprykę, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę. Doprawiamy pieprzem i solą, wyrabiamy.

  3. Masą mięsną wypełniamy dość ścisło papryki i ustawiamy w posmarowanym olejem żaroodpornym naczyniu. Rozkruszamy ser feta i częścią posypujemy papryki. Pieczemy ok. 30 minut w 200oC.

  4. Papryki odstawiamy na kilka minut do przestudzenia. Przed podaniem posypujemy pozostałym serem.

  5. Czas przygotowania 60 minut. Cena porcji ok. 4,30 zł.

  6. Wartość odżywcza porcji 310 kcal. Białko 18 g/Tłuszcz 16 g/Węglowodany 11 g

    Źródło: Rewia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń