Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 244
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 244
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem i zaparzyć je gorącą śmietanką, wstawićgarnuszek do innego naczynia z goracą wodą, aż masa zgestnieje i straci zapach surowych jaj. Oddzielnie utrzeć na puch masło. Następnie dodawać do msła po łyżce zmielonego sera, przestudzonej masy jajecznej z cukrem waniliowym i dalej ucierać, na końcu wsypać bakalie.Plastikowe sito wyłozyć serwetką o gęstym splocie , przełożyć na nią masę, zawinąć brzegi i obciążyć talerzykiem. Odstawić do lodówki. Przed podaniem wyłożyć pasche na szklany talerz.Przybrać ćwiartkami pomarańczy. Podawać mocno schłodzoną.