Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 53
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 87
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1466
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 409
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 53
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 87
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1466
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 409
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem i zaparzyć je gorącą śmietanką, wstawićgarnuszek do innego naczynia z goracą wodą, aż masa zgestnieje i straci zapach surowych jaj. Oddzielnie utrzeć na puch masło. Następnie dodawać do msła po łyżce zmielonego sera, przestudzonej masy jajecznej z cukrem waniliowym i dalej ucierać, na końcu wsypać bakalie.Plastikowe sito wyłozyć serwetką o gęstym splocie , przełożyć na nią masę, zawinąć brzegi i obciążyć talerzykiem. Odstawić do lodówki. Przed podaniem wyłożyć pasche na szklany talerz.Przybrać ćwiartkami pomarańczy. Podawać mocno schłodzoną.