Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem i zaparzyć je gorącą śmietanką, wstawićgarnuszek do innego naczynia z goracą wodą, aż masa zgestnieje i straci zapach surowych jaj. Oddzielnie utrzeć na puch masło. Następnie dodawać do msła po łyżce zmielonego sera, przestudzonej masy jajecznej z cukrem waniliowym i dalej ucierać, na końcu wsypać bakalie.Plastikowe sito wyłozyć serwetką o gęstym splocie , przełożyć na nią masę, zawinąć brzegi i obciążyć talerzykiem. Odstawić do lodówki. Przed podaniem wyłożyć pasche na szklany talerz.Przybrać ćwiartkami pomarańczy. Podawać mocno schłodzoną.