Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3767
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 706
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3767
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 706
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem i zaparzyć je gorącą śmietanką, wstawićgarnuszek do innego naczynia z goracą wodą, aż masa zgestnieje i straci zapach surowych jaj. Oddzielnie utrzeć na puch masło. Następnie dodawać do msła po łyżce zmielonego sera, przestudzonej masy jajecznej z cukrem waniliowym i dalej ucierać, na końcu wsypać bakalie.Plastikowe sito wyłozyć serwetką o gęstym splocie , przełożyć na nią masę, zawinąć brzegi i obciążyć talerzykiem. Odstawić do lodówki. Przed podaniem wyłożyć pasche na szklany talerz.Przybrać ćwiartkami pomarańczy. Podawać mocno schłodzoną.