Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet wiejski otulony kruchym ciastem"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 965
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104834
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 965
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104834
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Schładzaj je 30 minut. Kajzerkę namocz, odciśnij. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Szynkę pokrój w kostkę. Wymieszaj z mięsem indyka i karkówką. Dodaj cebulę, bułkę i 3 jajka. Przypraw solą, pieprzem i gałką. Wyrób.
Okrągłą formę posmaruj masłem. Spód i brzegi wylep 2/3 schłodzonego ciasta. Nałóż masę. Resztę ciasta rozwałkuj. Wierzch pasztetu przykryj plackiem. Zlep, formując ozdobny brzeg. Posmaruj ostatnim jajkiem. Piecz ok. 2 godz. w 180 st. Wystudź i zamroź.Źródło: Tina