Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet wiejski otulony kruchym ciastem"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3816
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1319
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3816
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1319
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Schładzaj je 30 minut. Kajzerkę namocz, odciśnij. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Szynkę pokrój w kostkę. Wymieszaj z mięsem indyka i karkówką. Dodaj cebulę, bułkę i 3 jajka. Przypraw solą, pieprzem i gałką. Wyrób.
Okrągłą formę posmaruj masłem. Spód i brzegi wylep 2/3 schłodzonego ciasta. Nałóż masę. Resztę ciasta rozwałkuj. Wierzch pasztetu przykryj plackiem. Zlep, formując ozdobny brzeg. Posmaruj ostatnim jajkiem. Piecz ok. 2 godz. w 180 st. Wystudź i zamroź.Źródło: Tina